-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/08/30 - 15:50
  • 67
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نشست واتیکان| «گفت‌وگوی دینی از یک حرفه فراتر و می‌توان گفت یک هنر است»- پژوهشگر دینی

در دور دوازدهم نشست مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نهاد گفت‌وگوی ادیان واتیکان، رئیس گروه مسیحیت کاتولیک و یهودیت درباره تربیت جوانان، فضایی برای گفت‌وگو و همکاری بین اسلام و مسیحیت صحبت کرد.

هایده رمضان‌رستم‌آبادی با بیان اینکه شکل گیری گفت‌وگوی ادیان در جهان مدرن به تشکیل و برپایی اولین پارلمان ادیان جهان در سال 1893 در شیکاگو بازمی‌‎گردد، ابراز کرد: اما رواج گفت‌وگوی ادیان و به تبع آن آموزش در زمینه گفت‌وگوی ادیان از آغاز قرن بیست و یکم به طور جدی مطرح شده است.

وی با تاکید بر اینکه گفت‌وگوی مؤثر با پیروان ادیان نیازمند کسب مهارت لازم است، افزود: آموزش جوانان به عنوان اصلی ترین سرمایه و آینده سازان جامعه، برای ورود به گفت‌وگوی دینی، ظرفیتی برای ایجاد همکاری بین اسلام و مسیحیت را فراهم خواهد آورد.

رستم‌آبادی درباره تاریخچه گفت‌وگوی دینی بین ایران و واتیکان، توضیح داد: نخستین گفت‌وگوی دینی دوجانبه بین ایران و واتیکان در سال 1373(1995 م.) در تهران برگزار شد. از آن زمان تاکنون یازده دور گفت‌وگوی دینی بین «مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها» و «نهاد گفت‌وگوی ادیان» برگزار شده است.

وی درباره اهمیت گفت‌وگوی دینی از نگاه اسلام، اظهار کرد: تطور در منابع اسلامی حاکی از اهمیت گفت‌وگوی دینی دارد. در اندیشه اسلامی، موضوع گفت‌وگوی دینی مورد توجه خاص در قرآن کریم و سنت و سیره پیامبر اکرم(ص) و معصومین و علمای شیعه بوده است.

همچنین تعامل و گفت‌وگو با پیروان ادیان دیگر در کلام دو رهبر گران قدر جمهوری اسلامی ایران بازتاب گسترده‌ای یافته است.

رئیس گروه مسیحیت کاتولیک و یهودیت در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همچنین به اهمیت گفت‌وگوی دینی از نگاه مسیحیت اشاره کرد و گفت: ورود کلیسای کاتولیک به فضای گفت‌وگو به فرمان آنجلو گیوسب رانکالی ملقب به ژان بیست و سوم برای تشکیل شورای واتیکان دو در 25 ژانویه 1958 باز می گردد. شورایی که زمینه ساز ورود کلیسای کاتولیک به گفت‌وگوی دینی شد. تورق در اسناد به جا مانده از گفت‌وگوهای انجام شده بین«مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها» و «نهاد گفت‌وگوی ادیان» نیز خود بیانگر اهمیت گفت‌وگو بین اندیشمندان مسلمان و مسیحی جمهوری اسلامی ایران و واتیکان است.

رستم‌آبادی درباره ضرورت آموزش جوانان  در زمینه گفت‌وگوی ادیان بیان کرد: یکی از تهدیدهای روزگار مدرن شکاف بین نسلی است. گفت‌وگو زمینه مساعدی برای انتقال تجربیات به نسل جوان است. آموزش جوانان در زمینه گفت‌وگوی ادیان علاوه بر آنکه موجب شناخت آنان از ارزش‌های پیروان ادیان می‌شود، در سایه شناخت ایجاد شده زمینه احترام به سنت‌های دینی طرف مقابل نیز فراهم می‌شود.

بهترین شیوه کسب تجربه برای ورود به گفت‌وگوی دینی، بازنمایی جلسات گفت‌وگو است

وی با تاکید بر ارائه مدل‌های آموزش جوانان در زمینه گفت‌وگوی ادیان گفت: ورود به هر حرفه‌ای نیازمند کسب مهارت لازم است. گفت‌وگوی دینی از یک حرفه فراتر و می‌توان گفت، یک هنر است. به تبع گفت‌وگو علاوه بر کسب مهارت، نیازمند تجربه و هنر است. کسب مهارت برای گفت‌وگو در زمینه علوم دینی مشخص و بواسطه حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌های علوم دینی در ایران و در سمیناری‌ها و دانشگاه‌های پاپی از قرن پیش در جریان است. اما نکته اینجاست که برای ورود به گفت‌وگوی مؤثر تنها شناخت نسبت به اعتقادات خویش کافی نیست، بلکه باید شناخت نسبت به دیگری دینی نیز صورت پذیرد.

رئیس گروه مسیحیت کاتولیک و یهودیت در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ادامه داد: طلاب و دانشجویان ما در حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌های ایران به صورت تخصصی و از متن مورد وثوق کلیسای کاتولیک با علوم دینی مسیحیت کاتولیک آشنا می‌شوند. این آموزش به تبع زمینه گفت‌وگوی مؤثر را فراهم خواهد آورد. آموزش متون شیعی در سمیناری‌ها و دانشگاه‌های پاپی به تبع موجب شناخت صحیح از اسلام شیعی را برای شماس‌ها و دانشجویان علوم دینی مسیحی فراهم خواهد آورد.

رستم‌آبادی همچنین، ابراز کرد: در کنار کسب مهارت و شناخت علوم دینی خویش و دیگری دینی، تجربه و هنر مکملی برای آموزش جوانان برای گفت‌وگو خواهد بود. بهترین شیوه کسب تجربه برای ورود به گفت‌وگوی دینی، بازنمایی جلسات گفت‌وگو است. طلاب و دانشجویان ما در کنار یکدیگر، کسب مهارت برای ورود به گفت‌وگوی دینی را در کارگاه‌های آموزشی تجربه می‌کنند. «مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها» تاکنون نشست‌های تخصصی و کارگاه‌های آموزشی متعددی در زمینه آموزش طلاب و دانشجویان برای کسب مهارت‌های گفت‌وگوی ادیان در شهرهای مختلف برگزار کرده است.

دوازدهمین دور گفت‌وگوی دینی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نهاد گفت‌وگوی ادیان واتیکان با عنوان «آموزش جوانان در خانواده به منزله چالشی برای اسلام و مسیحیت» طی روزهای 29 و 30 آبان‌ماه جاری به میزبانی «کاردینال میگل آنجل آیوسو گیسو» رئیس نهاد گفت‌وگوی ادیان واتیکان و در شهر رم برگزار خواهد شد. سخنرانان در سه محور «مفهوم تربیت خانواده در اسلام و مسیحیت»، «فرصت‌ها و چالش‌های تربیت در زمان امروز: از منظر اسلام و مسیحیت» و «تربیت جوانان: فضایی برای گفت‌وگو و همکاری بین اسلام و مسیحیت» به بیان نقطه نظرات و ارائه مقاله می‌پردازند.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved